SZOLGÁLTATÁSAINK

 

Ipari technológiai megoldások

A Bács Épületgépészeti Kft-t gépészeti kivitelezési munkákat
végez. Megrendelőink között magánszemélyeket, önkormányzatok, közületek és nagy ipari cégek egyaránt megtalálhatók. 

Az épületszerkezeti munkákon kívül – melyek a Bács-Ház Kft-hez tartoznak, minden más a Bács Épületgépészeti Kft. feladata. Ilyen a víz, gáz, fűtés, hűtés, szellőzés, villanyszerelés, riasztó, okos otthon kialakítása. 

Víz hálózati megoldások

Az új épületek, építmények kialakításánál, valamint a felújítási munkálatoknál nagyon fontos a vízhálózat, annak megtervezése, kivitelezése, majd karbantartása és szervizelése.

Az első és legfontosabb lépés a tervezés:

– meghatározni, milyen csövek lesznek lefektetve

– környezeti és terepviszonyok felmérése

– egyedi igények és lehetőségek meghatározás

– a vízfogyasztás mértékének meghatározása

– közművek megléte, rákötése

– szabályok és szabványok figyelemmel kísérése

– a felhasznált anyagok beszerzése, beépítése

 

 Az árak kialakításánál, költségek tervezésénél, kérjük, vegye figyelembe, hogy a minőségi terméke és a jó szakember többe kerül, viszont egy megbízható rendszer kiépítésénél semmiképp nem szabad egy bizonyos árszint alá menni.

Gáz hálózati megoldások 

Vállaljuk csarnokok, intézmények, tárasházak gázhálózatának kiépítését, felújítását, professzionális gépészeti megoldásait.

– gáz csőhálózat kiépítése, 

– régi gázcső bontása, gázcsövek levágása, 

– új gáz csővezeték kiépítése, 

– új kazán beépítése, beüzemelése gáz press idomokkal és csövekkel,

– gázhálózat kiépítése, 

– gázmeó és gázterv ügyintézése, 

– gázhálózat megtervezés és gázcsőhálózat engedélyeztetés, teljeskörű ügyintézéssel

 

Fontos! Amennyiben társasházuk, intézményük a gépészeti munkálatok megvalósítása során állami vissza nem térítendő támogatást is igénybe kíván venni, a munkát szakkivitelező cég végezze el! Cégünk nem csak nagy tapasztalattal és kiváló kollégákkal, de minden szükséges engedéllyel is rendelkezik.

Fűtési megoldások 

Tervezéskor több 10 éves életciklussal kalkulálunk. Minden épület igénye egyedi, mindenkinek fontos, hogy az új objektum megfeleljen annak a célnak, aminek épült. Ha családi ház vagy lakás, akkor legyen kényelmes, világos és kellemesen érezzük magunkat benne. Ha közösségi vagy ipari ingatlan, étterem, raktár, stb. akkor a célnak feleljen meg és a benne tartózkodók, munkát végzők érezzék magukat komfortosan vagy a tárolt árunak biztosítsunk kellő feltételeket, hogy minőségüket, állagukat megőrizzék.

Rengeteg új technológia, új kutatás és fejlesztés folyik, szinte naponta jelennek meg új berendezések, elméletek. Ami 15-20 éve működött pl. vegyes-tüzelésű rendszer egy akkori kor színvonalának megfelelő paraméterekkel rendelkező épületben, ugyanaz nem működik problémamentesen egy mai előírásoknak megfelelően megépítettben. A megfelelő rendszer kiválasztásában és kiépítésében megfelelő szakmai felkészültséggel, tervezőmérnök kollégáinkkal állunk az Önök rendelkezésére.

 

Csatornázási megoldások

A vízellátás során szennyvíz keletkezik, az épületgépészet egyik feladata a csatornázási rendszer kiépítése. Amikor az épületben megtörténik a szennyvízelvezetés kiépítése, a rendszert a közcsatornára kötik. A csatornázás fontos eleme a csatorna gáztalanítása, melyhez függőleges szellőző vezetékeket alkalmaznak. Amennyiben a közcsatorna szintje magasabban van, mint az épület alapvezetéke, szennyvízátemelő kiépítésére van szükség.

 

Cégünk elvégzi ezt az összetett, nagy tapasztalatot, precíz munkát és minőségi anyaghasználatot igénylő munkát. Biztosítjuk a csatornázási munkák kivitelezését a meghatározott telken belül, vállaljuk teljes belső hálózat tervezését, kiépítését, igény esetén karbantartását is.

 
  
Vállaljuk:

– a helyszíni felmérése után a csatornabekötés nyomvonalának megtervezését 

– a nyomvonal kiásását

– a csatornacsövek lefektetését

– a rendszer összekapcsolását, rákötését a közcsatornára

– szükség esetén átemelő szivattyú beépítését

 

Tűzivíz rendszer megoldások

A tűzivíz-ellátó rendszer egy olyan vízforrás, ami leggyakrabban tartályból és a hozzá csatlakozó szivattyúból áll. Az ellátó rendszer többnyire autonóm rendszer, a tartályban tárolt víz a teljes oltási üzemidőre elegendő. A hozzá csatlakozó szivattyú lehet elektromos, ebben az esetben kettős elektromos megtáplálással rendelkezik, vagy lehet dízelmeghajtású, ekkor üzemanyagtartállyal rendelkezik (melynek mérete a kockázati besorolástól függ). A tartály és szivattyú elhelyezése lehet a védett épületen kívül, vagy bent, az épületben is.

 
Vállaljuk:

– a tűzvédelmi koncepció kialakítását

– a műszaki tervezést

– a hatósági, önkormányzati, biztosítói engedélyeztetés

– az oltóvíztároló-medencék kiépítését (föld feletti, föld alatti, felszíni tárolókat egyaránt)

– az oltóvízszivattyú-rendszerek telepítését

– a gyártást és szerelést

– az üzembehelyezést

– igény esetén a folyamatos karbantartást, vagy az időszakos felügyeletet

Légtechnikai rendszer megoldások

Lakóépületek, középületek, ipari létesítmények építésekor, korszerűsítésekor egyre inkább fókuszba kerül a mesterséges szellőztető rendszerek, más néven légtechnikai rendszerek kiépítése. Ezeket úgy energetika, mint komfort szempontjából egyre többen választják.

Vállaljuk lakóépületek légtechnikai rendszerek rendszerének tervezését, társasházak, intézmények, ipari létesítmények technológiai célú légtechnikai rendszereinek tervezését.

Megújuló energia

Ha meglévő ingatlanát korszerűsítené, mindenképpen érdemes a megújuló energiaforrásokat számításba vennie. Ezzel nem csak otthona értékét növeli, de a havi kiadásait is csökkentheti, és persze a bolygó megóvásából is kiveheti a részét. 


 

– A hőszivattyú egy olyan berendezés, amely a környezet energiáját hasznosítja azáltal, hogy elvonja az alacsonyabb energiát, és azt magasabb hőfokszintre emeli, mellyel már lehetséges fűteni, hűteni, meleg vizet előállítani. A hőszivattyúk legtöbb esetben a föld, a víz és a levegő energiáját hasznosítják. 

 

– A napkollektorok feladata elsősorban háztartási meleg víz és fűtés előállítása úgy, hogy a Nap hőenergiáját hasznosítva melegítik fel a rendszerükben áramló folyadékot, vagy levegőt. Működési elvük rendkívül egyszerű: a napsugárzásnak közvetlenül kitett sötét felületek gyorsan felmelegednek, igen magas hőmérsékletre.

 

Működésük mellett formájuk is eltér, ez szabad szemmel, laikusok számára is jól látható. A napelempanelek általában sík táblák, míg a napkollektorok általában csöves elemekből állnak (ezekben áramlik a hőátvevő közeg, ami felmelegíti a tárolókban található vizet). 

 

Mire és hogyan használható a napkollektor által felmelegített víz? Egyszerű: közvetlenül használhatjuk mosogatásra, fürdésre, fűtésre. 

 

– A napelemek – ellenben a napkollektorokkal – közvetlenül elektromos áramot állítanak elő úgy, hogy a napsugárzást alakítják át egyenárammá (DC). Azonban ahhoz, hogy ez az áram minden háztartási berendezés működtetésére alkalmas legyen, invertert alkalmaznak. Ez alakítja át az egyenáramot, vagyis a napelemek által megtermelt energiát váltóárammá (AC). 

 

A napelemek által előállított energia a legtöbb esetben napelemek által megtermelt energiát haladja az adott háztartás energiaellátását, A keletkező többletet betáplálják a hálózatba, de ma már arra is van lehetőség, hogy a megtermelt felesleges energiát akkumulátorokban tároljuk. 

 

A napelemes és a napkollektoros rendszer bekerülési költsége nem igazán tér el egymástól, azonban a napelemes rendszer előnye, hogy nem csak kis mértékben igényli adott épület szerkezetének alakítását.

MINDEN RENDSZERBEN OTTHON

Bács-Klíma

Minden, ami klÍma

Bács-Ház

épület felújítás

Bács Épületgépészeti

MINDEN, AMI ÉPÜLETGÉPÉSZET

Best Cool Klíma

Daikin klíma megoldások